Ponty csorba hozzávalók:

2 liter víz

2 liter korpacibere

6 darab ponty

1 fej hagyma

1 paprika

1 sárgarépa

1 petrezselyemgyökér

1 kisméretű zeller

2 kanál rizs

fűszerek

szemes bors

Ponty csorba elkészítése:

Aprítsd fel a hagymát és a zöldségeket és tedd fel őket főni. Amikor már majdnem megfőttek, add hozzá a megtakarított, megmosott rizst és a szemes borsot. Szedd le a ponty pikkelyét, a füleit és a fejétől a keserű csontot.

Hasítsd fel, szedd ki a belsőségeit, ezután gyorsan mosd meg, hogy ne veszítsen az ízéből, majd szeleteld fel megfelelő méretű darabkákra. Amikor a rizs és a zöldségek majdnem megfőttek, tedd bele a pontydarabkákat és főzd tovább lassú tűzön.

Amikor a hal is majdnem elkészült, öntsd bele a felforralt korpaciberét, sózd, fűszerezd ízlés szerint és hagyd még párat rotyogni. A halleves hidegen is fogyasztható. Általában a levesbe a hal farkát és fejét teszik, a középső szeleteket pedig megsütik.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 75 perc