Ponty csorba hozzávalók:
2 liter víz
2 liter korpacibere
6 darab ponty
1 fej hagyma
1 paprika
1 sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 kisméretű zeller
2 kanál rizs
fűszerek
só
szemes bors
Ponty csorba elkészítése:
Aprítsd fel a hagymát és a zöldségeket és tedd fel őket főni. Amikor már majdnem megfőttek, add hozzá a megtakarított, megmosott rizst és a szemes borsot. Szedd le a ponty pikkelyét, a füleit és a fejétől a keserű csontot.
Hasítsd fel, szedd ki a belsőségeit, ezután gyorsan mosd meg, hogy ne veszítsen az ízéből, majd szeleteld fel megfelelő méretű darabkákra. Amikor a rizs és a zöldségek majdnem megfőttek, tedd bele a pontydarabkákat és főzd tovább lassú tűzön.
Amikor a hal is majdnem elkészült, öntsd bele a felforralt korpaciberét, sózd, fűszerezd ízlés szerint és hagyd még párat rotyogni. A halleves hidegen is fogyasztható. Általában a levesbe a hal farkát és fejét teszik, a középső szeleteket pedig megsütik.
0 hozzászólás