Retro édesség, ami mindig sikert arat! A pöttyös keksz szalámi egy igazi klasszikus édesség, amely egyszerű hozzávalókból készül, mégis minden alkalomra tökéletes választás. A ropogós kekszdarabok, a lágy csokoládés massza és a rum kellemes aromája együtt varázsolják ezt az édességet ellenállhatatlanná. Nemcsak gyorsan elkészíthető, de sütést sem igényel, így kezdő konyhatündérek is bátran nekiláthatnak. Hűtőben pihentetve az ízek tökéletesen összeérnek, a végeredmény pedig egy igazán nosztalgikus, házi finomság. Próbáld ki ezt az egyszerű, mégis nagyszerű receptet, és lepd meg vele családodat vagy vendégeidet!

Pöttyös keksz szalámi hozzávalók:

  • 500 g háztartási keksz
  • 10 ml rum
  • 250 g margarin
  • 200 g cukor
  • 500 ml tej
  • 30 g kakaó
  • 1 kanál liszt

Pöttyös keksz szalámi elkészítése:

Törjük össze apróra a kekszet és keverjük bele a lisztet. Ne daráljuk le, mert akkor túl apró lesz. A tejet, a cukrot, a kakaót és egy kevés lisztet keverjünk jól össze, és főzzük csomómentesre. Keverjük bele a margarint, majd öntsük a kekszre. Keverjük jól össze, és miután kihűlt alufóliába formázzunk hengert belőle. Hagyjuk 1-2 órát hűvösön állni.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc