Pöttyöske hozzávalók:

fél kg háztartási keksz

1 dl rum

1 margarin

20 dkg cukor

1 1/2 dl tej

3 dkg kakaópor

1 evőkanál liszt

Pöttyöske elkészítése:

A kekszet apró darabokra törjük és meglocsoljuk a liszttel. Ne darált kekszet használjunk, mivel akkor a szép forma el fog veszni.

A tejet, a cukrot, a kakaót, és a lisztet összekeverve 5 percig csomómentesre főzzük.

Beletesszük a margarint, majd ha kész, akkor ráöntjük a kekszre. Alaposan összedolgozzuk.

Alufóliába öntjük, ha kicsit kihűlt. Hengert formázunk belőle, és hideg helyen 1-2 óráig pihentetjük.

Pöttyöske egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc