Pulykamellel készült töltött káposzta hozzávalók:

1/2 kg darált pulykamell

1 dl rizs

8-10 savanyúkáposzta-levél

3/4 kg savanyú káposzta

15 dkg füstölt oldalas

1 db tojás

2 közepes vöröshagyma

2 evőkanál étolaj

egy kanál liszt a rántáshoz

csökkentett zsírtartalmú tejföl vagy kefír

4 gerezd zúzott fokhagyma

diétás só, őrölt feketebors

fűszerpaprika

Pulykamellel készült töltött káposzta elkészítése:

A pulykamellel készült töltött káposztához a darált pulykamellet összegyúrjuk a tojással, az egyik felaprított hagymával, a nyers rizzsel, 2 kávéskanál fűszerpaprikával, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával.

A savanyúkáposzta-levelek vastagabb ereit kivágjuk és beletekerjük a tölteléket.

Ezután a másik finomra vágott hagymát olajban átfuttatjuk, a tűzről levéve meghintjük 1 kávéskanál füszerpaprikával, majd berántjuk és beletesszük az apró káposzta felét.

Miután egy kicsit megdinsztelődött, belehelyezzük a töltelékeket, a füstölt oldalast, közé elosztva a maradék apró káposzta felét, 3-4 babérlevelet, majd apró káposztával takarjuk.

Felengedjük annyi vízzel vagy csontlével, hogy ellepje, megsózzuk és összeforraljuk, és lefedve, lassú tűzön, 1 órán keresztül főzzük.

Tálaláskor az apró káposztára tesszük a töltelékeket és a tetejét tejföllel vagy kefírrel meglocsoljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc