Pulykamellel készült töltött káposzta hozzávalók:
1/2 kg darált pulykamell
1 dl rizs
8-10 savanyúkáposzta-levél
3/4 kg savanyú káposzta
15 dkg füstölt oldalas
1 db tojás
2 közepes vöröshagyma
2 evőkanál étolaj
egy kanál liszt a rántáshoz
csökkentett zsírtartalmú tejföl vagy kefír
4 gerezd zúzott fokhagyma
diétás só, őrölt feketebors
fűszerpaprika
Pulykamellel készült töltött káposzta elkészítése:
A pulykamellel készült töltött káposztához a darált pulykamellet összegyúrjuk a tojással, az egyik felaprított hagymával, a nyers rizzsel, 2 kávéskanál fűszerpaprikával, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával.
A savanyúkáposzta-levelek vastagabb ereit kivágjuk és beletekerjük a tölteléket.
Ezután a másik finomra vágott hagymát olajban átfuttatjuk, a tűzről levéve meghintjük 1 kávéskanál füszerpaprikával, majd berántjuk és beletesszük az apró káposzta felét.
Miután egy kicsit megdinsztelődött, belehelyezzük a töltelékeket, a füstölt oldalast, közé elosztva a maradék apró káposzta felét, 3-4 babérlevelet, majd apró káposztával takarjuk.
Felengedjük annyi vízzel vagy csontlével, hogy ellepje, megsózzuk és összeforraljuk, és lefedve, lassú tűzön, 1 órán keresztül főzzük.
Tálaláskor az apró káposztára tesszük a töltelékeket és a tetejét tejföllel vagy kefírrel meglocsoljuk.
0 hozzászólás