Puncstorta hozzávalók:
Tésztához:
tojás – 12 db
liszt – 24 ek.
cukor – 24 ek.
Töltelékhez:
körben leeső tészta
tej – 1,5 dl
rumaromás víz – 3 ek.
darált dió – 10 dk
víz – 4,5 dl
cukor – 22,5 dkg
lekvár – ízlés szerint
Díszítéshez:
Marcipánmassza – 45 dkg
ételfesték
Puncstorta elkészítése:
A gáztepsiben (38×30 cm) két 6 tojásos vízes piskótát készítek. A formát mindkét lapból kivágom.
A vízből és a cukorból szirupot főzök. A levágott piskóta darabokra ráöntöm, majd belekeverem a lekvárt, a diót, és a rumaromás vizet. Az egész adag masszát elosztjuk az alsó piskóta lapon, majd rátesszük a felső piskótát.
A díszítéshez az egésze beborítjuk a kék marcipánmasszával, majd a többi részét a fehérből vágjuk ki és ételfestékkel színezzük
Puncstorta egyéb:
Általában egy éjszakára tálalás előtt hűtőbe teszem.
0 hozzászólás