Rác patisszon hozzávalók:
60 dkg burgonya
1 nagyobb patisszon
25 dkg zöldpaprika
4 db kemény paradicsom
2 nagy fej vöröshagyma
4 dl tejföl
3 evőkanál liszt
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál piros fűszerpaprika
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
10 dkg szeletelt császárhús
só és törött bors ízlés szerint
Rác patisszon elkészítése:
A burgonyát héjában puhára főzzük, majd meghámozzuk és felkarikázzuk. A patisszont meghámozzuk, kimagvaljuk és félujjnyi szeletekre vágjuk. Megsózzuk és félretesszük.
A paradicsomot karikára vágjuk, a zöldpaprikát felszeleteljük, a hagymát ugyancsak felkarikázzuk. A császárhús felét nagyon apróra vágjuk, a másik felét kétcentis csíkokra metéljük.
A nagyon apró császárhúst saját zsírján ropogósra sütjük, és a zúzott fokhagymával együtt belekeverjük a tejfölbe.
A lisztet, a pirospaprikát, 1 teáskanálnyi sót, citromhéjat és 1 mokkáskanál borsot összekeverünk, majd a patisszonszeleteket megmártjuk benne.
Egy nagy tepsit előkészítünk: az aljára terítjük a megmaradt paprikás liszttel meghintett burgonyakarikákat. Erre rálocsolunk egy kevés, ízesített tejfölt, majd paradicsomkarikákkal és paprikaszeletekkel beborítjuk. Erre tesszük sorban, egymás mellé a lisztes patisszonszeleteket, és a rétegezést addig folytatjuk, amíg csak el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére öntjük a megmaradt tejfölt, és beborítjuk a császárhúsdarabokkal.
Fedetlenül betoljuk az előmelegített forró sütőbe és 30 percig sütjük. Kockákra vágva tálaljuk.
0 hozzászólás