Rácsos cseresznyés pite hozzávalók:
Tésztához:
150 g vaj
2 tojás
3 evőkanál cukor
egy evőkanál reszelt citromhéj
vanília eszencia
50 ml víz
egy sütőpor
400 g liszt
Töltelékhez:
1 kg cseresznye
3 evőkanál cukor
4 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál búzadara
Rácsos cseresznyés pite elkészítése:
A cseresznyés desszerthez keverd el jól a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat, eszenciát, citromhéjat, vizet és a sütőporral összekevert lisztet. Gyúrd meg, majd csomagold fóliába a kapott tésztát és tedd a hűtőbe, amíg a tölteléket készíted.
Mosd meg a cseresznyéket, tépd le a szárakat és szedd ki a magokat, majd keverd össze a cukorral és búzadarával. Vedd ki a tésztát a hűtőből és tedd félre az egynegyedét a későbbi díszítéshez. Nyújts egy kerek lapot a maradék tésztából, és tedd egy kiolajozott és egy kis zsemlemorzsával beszórt tepsibe. Nyújtsd úgy a lapot, hogy a forma szélén is legyen tészta. Szurkáld meg villával, majd szórd be két evőkanál zsemlemorzsával.
Tedd a tésztára a cseresznyéket és szórd be a maradék két kanál zsemlemorzsával. Nyújts lapot a félretett tésztából, vágd csíkokra és készíts belőlük rácsot a pitére. Kend be tojássárgájával a sütemény tetejét és szórd be egy kis mákkal. Forrósítsd fel a sütőt, majd tedd bele a tepsit 25-30 percre.
A cseresznyés pite receptet Pica ajánlotta.
Tálalhatod porcukorral beszórva, cseresznyesziruppal meglocsolva, vagy egy csésze fagylalttal.
0 hozzászólás