Rácsos cseresznyés pite hozzávalók:

Tésztához:

150 g vaj

2 tojás

3 evőkanál cukor

egy evőkanál reszelt citromhéj

vanília eszencia

50 ml víz

egy sütőpor

400 g liszt

Töltelékhez:

1 kg cseresznye

3 evőkanál cukor

4 evőkanál zsemlemorzsa

2 evőkanál búzadara

Rácsos cseresznyés pite elkészítése:

A cseresznyés desszerthez keverd el jól a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojásokat, eszenciát, citromhéjat, vizet és a sütőporral összekevert lisztet. Gyúrd meg, majd csomagold fóliába a kapott tésztát és tedd a hűtőbe, amíg a tölteléket készíted.

Mosd meg a cseresznyéket, tépd le a szárakat és szedd ki a magokat, majd keverd össze a cukorral és búzadarával. Vedd ki a tésztát a hűtőből és tedd félre az egynegyedét a későbbi díszítéshez. Nyújts egy kerek lapot a maradék tésztából, és tedd egy kiolajozott és egy kis zsemlemorzsával beszórt tepsibe. Nyújtsd úgy a lapot, hogy a forma szélén is legyen tészta. Szurkáld meg villával, majd szórd be két evőkanál zsemlemorzsával.

Tedd a tésztára a cseresznyéket és szórd be a maradék két kanál zsemlemorzsával. Nyújts lapot a félretett tésztából, vágd csíkokra és készíts belőlük rácsot a pitére. Kend be tojássárgájával a sütemény tetejét és szórd be egy kis mákkal. Forrósítsd fel a sütőt, majd tedd bele a tepsit 25-30 percre.

A cseresznyés pite receptet Pica ajánlotta.

Tálalhatod porcukorral beszórva, cseresznyesziruppal meglocsolva, vagy egy csésze fagylalttal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc