Rakott kelkáposzta vegetáriánusoknak hozzávalók:
1 kg kelkáposzta
rozsliszt nélküli gombás húspótló massza
2 dl tejföl
10 dkg olvasztott vaj
5 dkg reszelt sajt
Rakott kelkáposzta vegetáriánusoknak elkészítése:
1 kg kelkáposztát szedjünk szét leveleire, a torzsáját és a vastag ereit vágjuk ki, és alaposan megmosva sós vízben főzzük majdnem puhára.
Leszűrés után a leveleket vágjuk kisebb darabokra, és egynegyedét helyezzük egy kivajazott tűzálló tál, vagy egy magas falú zománcozott tepsi aljába. Tegyük rá a rozsliszt nélküli gombás húspótló masszát egyenletesen elterítve, majd takarjuk be a maradék káposztával.
2 dl tejfölt 10 dkg olvasztott vajjal keverjünk simára, és locsoljuk a káposzta tetejére. Végül szórjunk rá 5 dkg reszelt sajtot, és fedő nélkül, közepes tűzön süssük kb. fél óráig, amíg a megolvadt sajt zsemleszínű lesz.
Rakott kelkáposzta vegetáriánusoknak egyéb:
Egytálételként, melegen tálaljuk.
Hűtőszekrényben tároljuk.
0 hozzászólás