Rakott puliszka baconnal hozzávalók:
40d kg kukoricadara
só
10 dkg füstölt szalonna
egy csomag bacon
egy pohár tejföl
sajt (jó ha a sajt füstölt)
Rakott puliszka baconnal elkészítése:
Én főzés szempontjábol nem vagyok a méregetés és pontosság híve, de azért igyekszem. Na először is kb. másfél liter vizet felteszek forrni egy csipetnyi sóval. Amíg a víz felforr a füstölt szalonnát és a bacont vékony csíkokra vágva meg pirítom. Forr a víz ezért a 40dkg kukoricaliszttel lassan folytonos keveréssel beleteszem a forrásba levő vízbe. A puliszka alap ezzel el is készült.
A juhtúrót a tejföl felével kikeverjük, a sajtot pedig lereszeljuk. A tepsit, amibe rakjuk, kikenjük a szalonnából kisült zsírral, és jöhet a móka. A puliszkát szaggatom kanállal a tepsi aljára, erre jön a túró utána a szalonnás cucc és a finom sajtocska, és ezt legalább még egyszer megismételjük. És mehet a sütőbe körülbelül 30 percre, de ha ropogósabban szeretjük, akkor lehet tovább is sütni. Ezzel el is készült a finom ételünk. Egytál ételként szoktam fogyasztani, de aki nagyon szereti a sülteket fogyaszthatja köretként is.
Rakott puliszka baconnal egyéb:
Egytál ételként javasolt a megmaradt tejföllel megbolondítani. Melegen javasolt a fogyasztása.
0 hozzászólás