Rántott csirkemell párolt zöldséggel hozzávalók:
1 csirkemell
3 tojás
30 dkg mexikói zöldségkeverék
5 dkg vaj
10 – 15 dkg liszt
tej
olaj
só
bors
pirospaprika
Rántott csirkemell párolt zöldséggel elkészítése:
A csirkemellet felszeleteljük, kiverjük, majd befűszerezzük. Amíg áll egy keveset, elkészítjük a palacsintamasszát a bundázáshoz. A tojásokat felverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. Annyi tejet töltünk hozzá, hogy palacsintamassza állaga legyen. Ezután felforrósítjuk az olajat és a hússzeleteket lisztbe, majd a palacsintamasszába forgatjuk. A forró olajban aranysárgára sütjük.
A vajat olvasszuk fel, majd tegyük bele a zöldségkeveréket. Saját levében addig pároljuk néha megkavargatva, amíg meg nem fő. Ne feledjük, hogy a zöldségkeveréket nem kell kiolvasztani használat előtt. Sózzuk, borsozzuk, majd a rántott hússzeletekkel tálaljuk.
0 hozzászólás