Rántott hús hagymával és paprikával hozzávalók:
500 g borjú hús
5-6 hagyma
3 cikk fokhagyma
3 paprika
1 csésze liszt
paradicsomlé
olaj
só
bors
Rántott hús hagymával és paprikával elkészítése:
A borjú húst felvágjuk, kipotyoljuk és megfűszerezzük sóval és borssal. A húsokat megforgatjuk lisztben és minden oldalt kicsit megpirítjuk. Azután háztartási tekercsre tesszük őket, hogy lecsorogjon az olaj. Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát odatesszük főni. Mikor megpuhult, hozzáadjuk a felvágott paprikát és megvárjuk míg az is megpuhul. 10 percig kicsi tüzön hagyjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet. Hagyjuk főni amíg az összes hozzávaló homogén lesz. Hozzáadjuk a húst és hagyjuk, hogy a szósz megvastagodjon.
Melegen tálaljuk puliszkával vagy más körettel.
A rántott hús hagymával és paprikával receptet Droopina ajánlotta.
0 hozzászólás