Rántott hús hagymával és paprikával hozzávalók:

500 g borjú hús

5-6 hagyma

3 cikk fokhagyma

3 paprika

1 csésze liszt

paradicsomlé

olaj

bors

Rántott hús hagymával és paprikával elkészítése:

A borjú húst felvágjuk, kipotyoljuk és megfűszerezzük sóval és borssal. A húsokat megforgatjuk lisztben és minden oldalt kicsit megpirítjuk. Azután háztartási tekercsre tesszük őket, hogy lecsorogjon az olaj. Az apróra vágott hagymát és a fokhagymát odatesszük főni. Mikor megpuhult, hozzáadjuk a felvágott paprikát és megvárjuk míg az is megpuhul. 10 percig kicsi tüzön hagyjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet. Hagyjuk főni amíg az összes hozzávaló homogén lesz. Hozzáadjuk a húst és hagyjuk, hogy a szósz megvastagodjon.

Melegen tálaljuk puliszkával vagy más körettel.

A rántott hús hagymával és paprikával receptet Droopina ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc