Ravani hozzávalók:
Tortalap
3 tojás
8 evőkanál cukor
8 evőkanál búzadara
4 evőkanál liszt
1 kiskanál sütőpor
6 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj
citrom reszelt héja
4 evőkanál joghurt
vanília aroma
Szirup
3 csésze cukor
2 csésze víz
1 kiskanál citromlé
1 csésze narancslé
Ravani elkészítése:
A ravani vagy revani egy finom görög desszert. Az búzadarát összekeverjük a lisztel és a sütőporral. A tojásfehérjéket, cukorral felverjük. Erra habra töltjük a joghurtot, a tojásárgákat, olajat, citromhéjat, aromát és ezután a száraz hozzávalókat. Gyengéden keverjük össze hogy egy puha sütit kapjunk majd. Kikent, kilisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőbe rakjuk 30-35 percre.
A sziruphoz egy edényt tűzre teszünk és bele a citromlevet, a cukrot, a narancslevet. Forraljuk amíg egy kicsit vastagodik. Kivesszük a sütit és késsel beosztjuk, majd belocsoljuk a langyos sziruppal. Hidegre tesszük amíg a süti felszivja az összes szirupot és a sütink szemmelláthatóan megnő.
Tálalhatjuk tejszínhabbal, csokimázzal vagy más krémekkel.
A Ravani receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás