Ravani hozzávalók:

Tortalap

3 tojás

8 evőkanál cukor

8 evőkanál búzadara

4 evőkanál liszt

1 kiskanál sütőpor

6 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj

citrom reszelt héja

4 evőkanál joghurt

vanília aroma

Szirup

3 csésze cukor

2 csésze víz

1 kiskanál citromlé

1 csésze narancslé

Ravani elkészítése:

A ravani vagy revani egy finom görög desszert. Az búzadarát összekeverjük a lisztel és a sütőporral. A tojásfehérjéket, cukorral felverjük. Erra habra töltjük a joghurtot, a tojásárgákat, olajat, citromhéjat, aromát és ezután a száraz hozzávalókat. Gyengéden keverjük össze hogy egy puha sütit kapjunk majd. Kikent, kilisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőbe rakjuk 30-35 percre.

A sziruphoz egy edényt tűzre teszünk és bele a citromlevet, a cukrot, a narancslevet. Forraljuk amíg egy kicsit vastagodik. Kivesszük a sütit és késsel beosztjuk, majd belocsoljuk a langyos sziruppal. Hidegre tesszük amíg a süti felszivja az összes szirupot és a sütink szemmelláthatóan megnő.

Tálalhatjuk tejszínhabbal, csokimázzal vagy más krémekkel.

A Ravani receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 35 perc