Rebarbararétes kókuszöntettel hozzávalók:
32 dkg leveles tészta (a sarkai épek legyenek)
30 dkg rebarbara
fél citrom
8 dkg cukor
1 evőkanál vaj
5 dkg őrölt mogyoró
liszt a szóráshoz
porcukor a szóráshoz
mentalevél a díszítéshez
Az öntethez:
fél citrom
1 teáskanál kukoricakeményítő
1,5 dl kókusztej (dobozban kapható)
2 dkg kristálycukor
2 tojássárgája
Rebarbararétes kókuszöntettel elkészítése:
A rebarbararéteshez egy nagyobb konyharuhát vagy abroszt a konyhaasztalra terítünk, kevés liszttel megszórjuk. Kiterítjük rá a leveles tésztát, megszórjuk a mogyoróval. A rebarbarát, ha szükséges, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a citromot kifacsarjuk, és a cukorral együtt a rebarbarával elkeverjük.
Ezt elosztjuk a kiterített tésztára, felül legalább 2 cm-es sávot üresen hagyva. Az abrosz segítségével feltekerjük a rétest, a végeken vizes ujjal összenyomkodjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a rétest nagyobb tepsibe tesszük úgy, hogy a varrat alul legyen. Olvadt vajjal megkenjük. Sütőpapírral letakarjuk, felül néhány helyen megszurkáljuk.
A sütő középső rácsán 30-40 percig sütjük, közben vajjal még kenegetjük.
Az öntethez a citromot kipréseljük, a citromlét a keményítővel egy edénykében elkeverjük. A többi anyaggal is vegyítjük, kevergetve felforrósítjuk, amíg besűrűsödik. Kihűtjük.
A rétest tálaláskor porcukorral megszórjuk, meleg vagy hideg öntettel tálaljuk, mentalevélkékkel díszítjük.
Pudingot, vagy fagyit is használhatunk az öntet helyett.
0 hozzászólás