Részeg Böske hozzávalók:
8 darab tojás
8 kanál grízes liszt
8 kanál kristálycukor
2 kávéskanál szódabikarbóna
Krémhez:
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
4 dl tej
2 kanál ételkeményítő
Részeg Böske elkészítése:
A tojásokból, grízes lisztből, kristálycukorral, szódabikarbónából két piskótalapot kell sütnünk.
A krémhez a margarint, a porcukrot, a tejet, az ételkeményítőt megfőzzük és kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, és ha kihűlt a tejes krém is beletesszük és kikeverjük. A fele krémbe két kanál kakaót teszünk.
Az egyik lapot megkenjük a kakaós krémmel, a babapiskótát rumba mártogatva a krémbe rakjuk, rákenjük a fehér krémet, és rátesszük a másik fél piskótát.
A sütemény tetejét étcsokoládéval vonjuk be.
0 hozzászólás