Részeg Böske hozzávalók:

8 darab tojás

8 kanál grízes liszt

8 kanál kristálycukor

2 kávéskanál szódabikarbóna

Krémhez:

25 dkg margarin

20 dkg porcukor

4 dl tej

2 kanál ételkeményítő

Részeg Böske elkészítése:

A tojásokból, grízes lisztből, kristálycukorral, szódabikarbónából két piskótalapot kell sütnünk.

A krémhez a margarint, a porcukrot, a tejet, az ételkeményítőt megfőzzük és kihűtjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, és ha kihűlt a tejes krém is beletesszük és kikeverjük. A fele krémbe két kanál kakaót teszünk.

Az egyik lapot megkenjük a kakaós krémmel, a babapiskótát rumba mártogatva a krémbe rakjuk, rákenjük a fehér krémet, és rátesszük a másik fél piskótát.

A sütemény tetejét étcsokoládéval vonjuk be.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc