Részeges Izidor hozzávalók:

Tészta:

6 tojás

20 dkg kristálycukor

2 kanál víz

1 kanál kakaó

7 kanál liszt

késhegynyi sütőpor

Töltelék:

25 dkg darált dió

1,5 dl rum

15 dkg porcukor keveréke

Krém:

4 egész tojás

6 kanál porcukor

1 kanál kakaó

2 kanál liszt

Részeges Izidor elkészítése:

A részeges Izidor tésztájához 6 tojássárgáját a cukorral, vízzel kikeverjük, a fehérjéket habbá verjük. Összekeverjük a liszt, kakaó és sütőpor keverékével.

Sütőpapírral bélelt tepsibe (35 x 25)-ös méretű) tesszük és előmelegített sütőben, 2-es fokozaton körülbelül 20 percig nyitás nélkül, majd tűpróba után még 10 percen át készre sütjük.

A kihűlt tésztát kivesszük a tepsiből és a tetejére jön a töltelék, majd a krém.

A töltelék 25 dkg darált dió, 1,5 dl rum, 15 dkg porcukor keveréke.

A krémhez keverjünk 4 egész tojást, 6 kanál porcukorral, 1 kanál kakaóval és 2 kanál liszttel. Gőz fölött sűrűre főzzük a krémet, kevergetjük, hogy kihűljön. Amikor kihűlt, 20 dkg Rama margarint keverünk bele, majd a diós töltelék tetejére simítjuk.

A sütemény tetejét megszórjuk csokidarával és felkockázva kínáljuk.

Részeges Izidor egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc