Rizses káposzta hozzávalók:

egy kisebb fej édeskáposzta

200 g rizs

150 g vaj

2 fej hagyma

egy csésze tejföl

só, bors

egy evőkanál zsemlemorzsa

Rizses káposzta elkészítése:

A káposztát megtisztítjuk és lereszeljük. Megsózzuk és egy tálban 75 g vajon, folytonos keverés mellett, alacsony lángon pergeljük. Az apróra vágott hagymát 50 g vajban üvegesre pirítjuk. Hozzá adjuk a megmosott, megszárított rizst, és addig hagyjuk a tűzön, amíg aranysárga nem lesz.

Töltünk rá fél liter vizet, sózzuk, borsozzuk és lefedve főzzük. Egy edényt kikenünk 25 g vajjal és kibéleljük zsemlemorzsával. Teszünk bele egy réteg pergelt káposztát, egy réteg rizst és az egészet addig ismételjük, amíg minden hozzávaló az edénybe kerül úgy, hogy a legfelső réteg káposzta legyen.

Töltünk rá egy fél csésze forró vizet és 40 percre berakjuk a sütőbe.

Rizses káposzta egyéb:

Tejföllel tálaljuk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc