Rizses-zöldséges gomba hozzávalók:

700 g friss gomba

1 fej lilahagyma

200 g hosszú szemű rizs

600 ml zöldségleves

1 póréhagyma

100 ml olaj

1 piros kaliforniai paprika

1 sárgarépa

Rizses-zöldséges gomba elkészítése:

A zölséglevesbe tegyél 1 csapott teáskanál sót, majd főzd meg a rizst benne. Alacsony lángon főzd, amíg magába nem szívja az összes levest. A megtisztított és megmosott gombákat vágd nagyobb darabokra, majd helyezd serpenyőbe, melyben forró olaj van.

Add hozzá a felaprózott lilahagymát és a kockára vágott sárgarépát. 2-3 perc múlva tedd bele a karikákra vágott póréhagymát is. Addig párold, amíg a gomba leve el nem párolog. Ezután mehet bele a kockákra vágott paprika is.

Hagyd még 4-5 percig, majd öntsd bele a főtt rizst, az apróra vágott petrezselymet, majd ízesítsd sóval és borssal. Keverd jól össze, és hagyd még 1-2 percig alacsony lángon, majd fedd le a serpenyőt, állítsd le a tűzhelyet, és várj 15 percet felszolgálás előtt. Kitűnő egytálétel vegetáriánusoknak.

Rizses-zöldséges gomba egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 50 perc