Rizses-zöldséges gomba hozzávalók:
700 g friss gomba
1 fej lilahagyma
200 g hosszú szemű rizs
600 ml zöldségleves
1 póréhagyma
100 ml olaj
1 piros kaliforniai paprika
1 sárgarépa
Rizses-zöldséges gomba elkészítése:
A zölséglevesbe tegyél 1 csapott teáskanál sót, majd főzd meg a rizst benne. Alacsony lángon főzd, amíg magába nem szívja az összes levest. A megtisztított és megmosott gombákat vágd nagyobb darabokra, majd helyezd serpenyőbe, melyben forró olaj van.
Add hozzá a felaprózott lilahagymát és a kockára vágott sárgarépát. 2-3 perc múlva tedd bele a karikákra vágott póréhagymát is. Addig párold, amíg a gomba leve el nem párolog. Ezután mehet bele a kockákra vágott paprika is.
Hagyd még 4-5 percig, majd öntsd bele a főtt rizst, az apróra vágott petrezselymet, majd ízesítsd sóval és borssal. Keverd jól össze, és hagyd még 1-2 percig alacsony lángon, majd fedd le a serpenyőt, állítsd le a tűzhelyet, és várj 15 percet felszolgálás előtt. Kitűnő egytálétel vegetáriánusoknak.
0 hozzászólás