Rizskó hozzávalók:
tojás – 4db
margarin – 4 dkg
tej – 1 liter
só – 1 csipet
cukor – 15 dkg
rizs – 25 dkg
zsemlemorzsa – 1 maréknyi
vaníliás cukor – 1 csomag
Rizskó elkészítése:
A rizset a sóval puhára főzzük a tejben. Szinte az egészet felszívja. Míg hűl, addig egy tepsit kikenünk margarinnal és zsemlemorzsával meghintjük. A margarint habosra keverjük a cukorral, a tojássárgákkal,a vaniliás cukorral. Összeöntjük a rizzsel és simára keverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a rizses masszába, majd a tepsibe öntjük. Ezt követően előmelegített sütőben 180 fokon aranysárgára megsütjük. Tű próba.
Jó étvágyat.
Rizskó egyéb:
Kihülve forró lekvárral vagy különböző édes öntetekkel tálaljuk. Esetleg főzhetünk hozzá pudingot.
0 hozzászólás