Rizskó hozzávalók:

tojás – 4db

margarin – 4 dkg

tej – 1 liter

só – 1 csipet

cukor – 15 dkg

rizs – 25 dkg

zsemlemorzsa – 1 maréknyi

vaníliás cukor – 1 csomag

Rizskó elkészítése:

A rizset a sóval puhára főzzük a tejben. Szinte az egészet felszívja. Míg hűl, addig egy tepsit kikenünk margarinnal és zsemlemorzsával meghintjük. A margarint habosra keverjük a cukorral, a tojássárgákkal,a vaniliás cukorral. Összeöntjük a rizzsel és simára keverjük.

A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a rizses masszába, majd a tepsibe öntjük. Ezt követően előmelegített sütőben 180 fokon aranysárgára megsütjük. Tű próba.

Jó étvágyat.

Rizskó egyéb:

Kihülve forró lekvárral vagy különböző édes öntetekkel tálaljuk. Esetleg főzhetünk hozzá pudingot.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 0 perc