Rizzsel töltött szőlőlevél hozzávalók:

Hozzávalók

1 üveg szőlőlevél

2 csésze rizs

1 csésze csicseriborsó

0,5 csésze petrezselyemzöld

0,5 csésze vöröshagyma

4 db paradicsom

0,75 csésze olivaolaj

7 gerezd fokhagyma

2,5 teáskanál só

1 csésze citromlé

0,5 teáskanál szemesbors

0,5 teáskanál fahéj

1 csontlé ízlés szerint

Mahshi warak areesh bi zayta töltelékhez

2 csésze nyers rizs

1 csésze főtt, összetört csicseriborsó

1/2 csésze összevágott petrezselyemzöld

1/2 csésze összevágott vöröshagyma

1 csésze összevágott paradicsom

3/4 csésze olivaolaj

2 gerezd zúzott fokhagyma

1,5 teáskanál só

1/2 teáskanál bors

1/2 teáskanál fahéj

A rétegek közé

3 karikázott paradicsom

5 gerezd fokhagyma

1 csésze citromlé

1 teáskanál só

Rizzsel töltött szőlőlevél elkészítése:

Keverjük össze a töltelék alapanyagait. A rétegek közé való 1 teáskanál sót fel kell önteni annyi csontlével, ami ellepi. Én tettem bele a csicseriborsó főzőlevéből is, mert jó íze van, valamint a szőlőlevél konzerv levét is hozzáöntöttem.

A töltelékkel megtöltöttem (ezzel eljátszottam egy pár órácskát :-))a szőlőleveleket.

A lábas aljára egy sor paradicsomkarika kerül, egy sor töltike (ezt hívják arabulmahshi-nek) szorosan egymás mellé rakva, megint paradicsom, fokhagyma, töltike, amíg el nem fogy.

A tetejét egy kisebb fedővel le kell nyomatni, majd rá a rendes fedőt. Kb 1 órát kell főzni kis lángon.

Hidegen és melegen is finom.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 180 perc