Rizzsel töltött szőlőlevél hozzávalók:
Hozzávalók
1 üveg szőlőlevél
2 csésze rizs
1 csésze csicseriborsó
0,5 csésze petrezselyemzöld
0,5 csésze vöröshagyma
4 db paradicsom
0,75 csésze olivaolaj
7 gerezd fokhagyma
2,5 teáskanál só
1 csésze citromlé
0,5 teáskanál szemesbors
0,5 teáskanál fahéj
1 csontlé ízlés szerint
Mahshi warak areesh bi zayta töltelékhez
2 csésze nyers rizs
1 csésze főtt, összetört csicseriborsó
1/2 csésze összevágott petrezselyemzöld
1/2 csésze összevágott vöröshagyma
1 csésze összevágott paradicsom
3/4 csésze olivaolaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
1,5 teáskanál só
1/2 teáskanál bors
1/2 teáskanál fahéj
A rétegek közé
3 karikázott paradicsom
5 gerezd fokhagyma
1 csésze citromlé
1 teáskanál só
Rizzsel töltött szőlőlevél elkészítése:
Keverjük össze a töltelék alapanyagait. A rétegek közé való 1 teáskanál sót fel kell önteni annyi csontlével, ami ellepi. Én tettem bele a csicseriborsó főzőlevéből is, mert jó íze van, valamint a szőlőlevél konzerv levét is hozzáöntöttem.
A töltelékkel megtöltöttem (ezzel eljátszottam egy pár órácskát :-))a szőlőleveleket.
A lábas aljára egy sor paradicsomkarika kerül, egy sor töltike (ezt hívják arabulmahshi-nek) szorosan egymás mellé rakva, megint paradicsom, fokhagyma, töltike, amíg el nem fogy.
A tetejét egy kisebb fedővel le kell nyomatni, majd rá a rendes fedőt. Kb 1 órát kell főzni kis lángon.
Hidegen és melegen is finom.
0 hozzászólás