Ropogós bevonatú szilvás pite hozzávalók:
Tortalap
2 tojássárgája
125 g vaj
100 g porcukor
csipet só
2 kanál tej
150 g liszt
100 g őrölt mandula
vanília aroma
Töltelék
1,5 kg szilva
4 kanál cukor
1 kiskanál fahéj
½ kiskanál kardámom
Ropogós bevonat
100 g liszt
50 g őrölt mandula
50 g hideg vaj
50 g cukor
1 kiskanál sütőpor
vanília aroma
Ropogós bevonatú szilvás pite elkészítése:
A tojássárgákat felverjük cukorral és vajjal. Hozzáadjuk a porcukrot, a sót és a lisztet. A végén adjuk hozzá az aromát és a tejet. 30 percre hűtőbe tesszük.
A szilvákat kimagvaljuk. A cukrot összekeverjük a fahéjjal és a kardámommal.
A ropogós bevonathoz összegyúrjuk a lisztet, a mandulaporral, a vajjal, a cukorral, a sütőporral és a vanília aromával. Jól összemorzsoljuk a kezünkkel.
A tésztával kibélelünk egy kikent, kilisztezett tortaformát. Helyenként megszúrkáljuk, megszórjuk egy réteg zsemlemorzsával, majd beborítjuk a töltelékkel. A szilvára öntjük a cukros-fahéjas keveréket. A tetejére egyenletesen elosztjuk az előre elkészített tészta morzsát.
Előmelegített sütőbe kb. 40-45 percig sütjük.
Hidegen és melegen egyaránt tálalható. Kávéval vagy fagyival is szolgálhatjuk.
A ropogós bevonatú szilvás pite receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás