Ropogós bevonatú szilvás pite hozzávalók:

Tortalap

2 tojássárgája

125 g vaj

100 g porcukor

csipet só

2 kanál tej

150 g liszt

100 g őrölt mandula

vanília aroma

Töltelék

1,5 kg szilva

4 kanál cukor

1 kiskanál fahéj

½ kiskanál kardámom

Ropogós bevonat

100 g liszt

50 g őrölt mandula

50 g hideg vaj

50 g cukor

1 kiskanál sütőpor

vanília aroma

 

Ropogós bevonatú szilvás pite elkészítése:

A tojássárgákat felverjük cukorral és vajjal. Hozzáadjuk a porcukrot, a sót és a lisztet. A végén adjuk hozzá az aromát és a tejet. 30 percre hűtőbe tesszük.

A szilvákat kimagvaljuk. A cukrot összekeverjük a fahéjjal és a kardámommal.

A ropogós bevonathoz összegyúrjuk a lisztet, a mandulaporral, a vajjal, a cukorral, a sütőporral és a vanília aromával. Jól összemorzsoljuk a kezünkkel.

A tésztával kibélelünk egy kikent, kilisztezett tortaformát. Helyenként megszúrkáljuk, megszórjuk egy réteg zsemlemorzsával, majd beborítjuk a töltelékkel. A szilvára öntjük a cukros-fahéjas keveréket. A tetejére egyenletesen elosztjuk az előre elkészített tészta morzsát.

Előmelegített sütőbe kb. 40-45 percig sütjük.

Hidegen és melegen egyaránt tálalható. Kávéval vagy fagyival is szolgálhatjuk.

A ropogós bevonatú szilvás pite receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc