Ropogós mézes hozzávalók:

15 dkg keksz vagy babapiskóta

15 dkg csokoládé

10 dkg vaj

2 evőkanál méz

a tetejére meggy vagy cseresznye

Ropogós mézes elkészítése:

A kekszet kézzel apróra tördeljük.

A csokoládét is külön összetörjük, és gőzben felolvasztjuk.

Ugyanígy megolvasztjuk a vajat és a mézet egy másik edényben.

Végül a kekszet, a csokoládét, a vajat, meg a mézet jól összekeverjük.

Egy kis tepsit vajjal jól kikenünk, és a kekszmasszát egyenletesen belenyomogatjuk.

A cukrozott cseresznyeszemekkel kirakjuk a tetejét.

Egy órára hűtőszekrénybe rakjuk, majd felszeleteljük.

Ropogós mézes egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc