Ropogós zöldségek paprikamártással hozzávalók:
4 személyre:
60 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, cukkini, padlizsán, burgonya, hagyma stb.)
2 tojássárgája
50 dkg rétesliszt
1,5 dl szódavíz
só
olaj
Paprikamártás:
40 dkg zöldpaprika
só
cukor
citromlé
olaj
Ropogós zöldségek paprikamártással elkészítése:
A paprikamártásos ropogós zöldségekhez a megtisztított zöldpaprikát vízben megfőzzük, majd a héjról lekaparjuk a húsát.
Tálba tesszük, kikeverjük ízlés szerinti mennyiségű olajjal, sóval, cukorral és citromlével.
A megtisztított zöldségeket vastagabb szeletekre vagy nagyobb hasábokra vágjuk.
A lisztet tálba tesszük, kikeverjük a szódavízzel, sóval és a tojássárgájával. A masszába belemártjuk a zöldségeket.
Bő, forró olajban aranysárgára sütjük, itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.
0 hozzászólás