Rozmaringos focaccia hozzávalók:

Tészta

1 csésze meleg víz

1 kiskanál száraz élesztő

3 csésze liszt

2 evőkanál olívaolaj

1 kiskanál só

1 kiskanál cukor

Öntet

1/3 csésze meleg víz

1/3 csésze olívaolaj

1 kiskanál só

rozmaring

Rozmaringos focaccia elkészítése:

A focacciahoz vízben feloldjuk az élesztőt és hozzáadjuk a cukrot. Hagyjuk amíg kétszeresére nő. A lisztet beleszitáljuk egy tálba, hozzáadjuk az élesztős keveréket, olajat és sót. Addig gyúrjuk míg egy nyúlós massza lesz belőle. Labda alakúra formázzuk és minden oldalát megkenjük olívaolajjal. Hagyjuk kelni kb 30-40 percig, miután kézzel kinyújtjuk egy tepsiben, amit előzőleg kitapétáztunk liszttel. Az ujjunkkal mélyedéseket nyomunk bele és a tetejére ráöntjük a glazúrt, amit vízből, olajból és sóból készítettünk, majd megszórjuk rozmaringgal. 20-25 percig sütjük közepes tüzön. Mikor aranyszínűre sült, készen van a focaccia.

A rozmaringos focaccia receptet Pica ajánlotta.

Rozmaringos focaccia egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc