Rózsa szelet hozzávalók:
45 dkg liszt
18 dkg zsír
15 dkg cukor
1 tojás
1 csomag sütőpor
1 citrom leve és reszelt héja
kevés tej
sárgabaracklekvár
10 dkg darált dió
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
1 csomag vanília
3 tojássárgája
Rózsa szelet elkészítése:
A tésztát jól összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. Az adagokat vékony lappá nyújtjuk.
Az 1. lapot tepsibe helyezzük, megkenjük lekvárral, és megszórjuk a darált dió, cukor és vaníliás cukor keverék felével.
Rányújtjuk a következő lapot, ezt is megkenjük lekvárral, megszórjuk a maradék cukros dióval.
A 3. lappal befedjük.
Aranybarnára sütjük, majd hidegen a tésztára simítjuk a porcukorral és vaníliás cukorral jól elkevert tojássárgáját.
0 hozzászólás