Rózsa szelet hozzávalók:

45 dkg liszt

18 dkg zsír

15 dkg cukor

1 tojás

1 csomag sütőpor

1 citrom leve és reszelt héja

kevés tej

sárgabaracklekvár

10 dkg darált dió

12 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

15 dkg porcukor

1 csomag vanília

3 tojássárgája

Rózsa szelet elkészítése:

A tésztát jól összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. Az adagokat vékony lappá nyújtjuk.

Az 1. lapot tepsibe helyezzük, megkenjük lekvárral, és megszórjuk a darált dió, cukor és vaníliás cukor keverék felével.

Rányújtjuk a következő lapot, ezt is megkenjük lekvárral, megszórjuk a maradék cukros dióval.

A 3. lappal befedjük.

Aranybarnára sütjük, majd hidegen a tésztára simítjuk a porcukorral és vaníliás cukorral jól elkevert tojássárgáját.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc