Rózsafánk hozzávalók:

35 dkg liszt

3 tojás

1 sütőpor

3 kanál tejföl

1 mokkáskanál só

barack- vagy málnalekvár

porcukor

olaj

Rózsafánk elkészítése:

A lisztből a cukorral, sütőporral és a tojásokkal meg a tejföllel tésztát gyúrok olyan vékonyra, mint a kés tompa fele.

Pogácsaszaggatóval kiszaggatom, és 3-4 pogácsát egymásra rakok.

A közepét az ujjammal összenyomom. A réteges pogácsák szélét 3-4 helyen egy picit bevágom.

Forró olajban kisütöm. A sütés közben a tészta kinyílik, mint a rózsa.

Ha megsült meghintem porcukorral, a „rózsakelyhek” közepébe pedig lekvárt csepegtetek.

Rózsafánk egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 65 perc