Rózsakenyér hozzávalók:
500 g liszt
1 teáskanál só
20 g élesztő
190 ml langyos víz
6 evőkanál olaj (ha a tészta túl kemény, a gyúrásnál még adagolhatunk hozzá)
kb. 70 g zöldfűszeres vaj
Rózsakenyér elkészítése:
A lisztből, sóból, vízből, élesztőből és olajból masszát gyúrjunk.
Hagyjuk nőni, majd vágjuk kettőbe.
Nyújtsuk ki a kenyér tésztát és vékonyan kenjük be a fűszeres vajjal.
Vágjunk négyzeteket belőle, de lehetnek hosszabbacskák is, téglalap alakúak – nem fontos, hogy tökéletesen szimmetrikusak legyenek.
Ezután tegyük vajjal vagy margarinnal kikent tepsibe a képen látható módon.
Nyújtsuk ki a másik masszát is, és ugyanígy folytatjuk, amíg a képen látható formát kapjuk.
Tegyük a 190 fokra előmelegített sütőbe 20-30 percig, majd maximálisan élvezhetjük a finom rózsakenyér ízét.
A kenyér receptet Bianca21 ajánlotta.
0 hozzászólás