Rózsaszín rolád hozzávalók:
5 tojás
1 tojássárga
75 g cukor
90 g liszt
½ kiskanál sütőpor
vanília
étkezési színezék
Krém
½ csésze lágy vaj
¾ csésze porcukor
¼ csésze tej
vanília
etkezési színezék
Rózsaszín rolád elkészítése:
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kikenünk egy tepsit és sütőpapírral kibéleljük. Felverjük a tojásokat és a tojássárgát. Hozzáadjuk a vaníliát és a cukron lassanként és 2 percig verjük. Ha folyékony a színezék akkor itt kell hozzáadni. Ha por akkor a lisztel és a sütőporral keverjük össze. Ezt is hozzáadjuk a tojásos keverékhez és a konyharobot legkisebb fokozatán verjük. 15 perc alatt megsütjük az előre készített tepsiben. Amikor kiszedjük ráborítjuk egy másik papírra és az aljáról pedig leszedjük, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez habosra verjük a vajat. Hozzáadjuka porcukrot és mikor mind belekerült tovább verjük 2 percig. A tej hozzáadása után is 2 percet verjük. Most jön a színezék, újabb 2 perc és ugyanígy a vanília után.
A tésztára kenjük a krémet, feltekerjük és 2 órára hűtőbe tesszük.
A süteményt szeletekre vágva tálaljuk.
A rózsaszín rolád receptet Rebella ajánlotta.
0 hozzászólás