Rózsaszín rolád hozzávalók:

5 tojás

1 tojássárga

75 g cukor

90 g liszt

½ kiskanál sütőpor

vanília

étkezési színezék

Krém

½ csésze lágy vaj

¾ csésze porcukor

¼ csésze tej

vanília

etkezési színezék

Rózsaszín rolád elkészítése:

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kikenünk egy tepsit és sütőpapírral kibéleljük. Felverjük a tojásokat és a tojássárgát. Hozzáadjuk a vaníliát és a cukron lassanként és 2 percig verjük. Ha folyékony a színezék akkor itt kell hozzáadni. Ha por akkor a lisztel és a sütőporral keverjük össze. Ezt is hozzáadjuk a tojásos keverékhez és a konyharobot legkisebb fokozatán verjük. 15 perc alatt megsütjük az előre készített tepsiben. Amikor kiszedjük ráborítjuk egy másik papírra és az aljáról pedig leszedjük, majd hagyjuk kihűlni.

A krémhez habosra verjük a vajat. Hozzáadjuka  porcukrot és mikor mind belekerült tovább verjük 2 percig. A tej hozzáadása után is 2 percet verjük. Most jön a színezék, újabb 2 perc és ugyanígy a vanília után.

A tésztára kenjük a krémet, feltekerjük és 2 órára hűtőbe tesszük.

A süteményt szeletekre vágva tálaljuk.

A rózsaszín rolád receptet Rebella ajánlotta.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc