Rózsi szelet hozzávalók:

Tészta

45 deka liszt

18 deka margarin

15 deka porcukor

1 csg sütőpor

3 tojás sárgája

2 deka kakaópor

tejföl

Krém

1 csg vanília puding

2,5 deci tej

20 deka margarin

20 deka porcukor

sárgabarack lekvár

Tetejére

3 tojás fehérje

20 deka porcukor

Rózsi szelet elkészítése:

A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, és a tésztát három részbe veszem. Az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrom a kakaóport. A két sárga lapot és a csokis lapot közepes méretű tepsibe kisütöm 180 fokon.

Az alsó lap világos, erre sárgabarack lekvárt kentem, és a csokis lapot ráhelyeztem. A pudingot a tejjel szokásos eljárással felfőzöm, és kihűtöm. A margarinból és porcukorból krémet készítek a kihűlt pudinggal összekeverem és a csokis lapra simítom. Erre jön a világos lap és a gőz felett felvert tojásfehérje hab. A habot pedig olvasztott csokival díszítettem.

Rózsi szelet egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc