Rumfelfújt hozzávalók:
5 dkg vaj vagy margarin
5 dkg rétesliszt
2,5 dl tej három tojás
három kupica rum
4 dkg cukor
egy csomag vaníliás cukor
8-10 babapiskóta
egy evőkanál olaj
puncsmártás vagy csokimártás
Rumfelfújt elkészítése:
A lisztet simára keverjük a tejjel, beledonbjuk a vajat és addig keverjük, míg sűrű mártás lesz belőle.
A tűzről levesszük, belekeverjük a cukrot meg a vaníliás cukrot, majd hozzáöntjük a rumot és egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat.
Végül óvatosan, nehogy összetörjön, beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét és kiolajozott tűzálló tálba öntjük a massza felét.
Erre sorba rakjuk a babapiskótákat, majd ráöntjük a maradék masszát. A sütőben, gőzfürdőben 45 percig sütjük.
Akkor jó, ha a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza.
Kínálhatunk hozzá puncsmártást vagy csokimártást is.
0 hozzászólás