Rumfelfújt hozzávalók:

5 dkg vaj vagy margarin

5 dkg rétesliszt

2,5 dl tej három tojás

három kupica rum

4 dkg cukor

egy csomag vaníliás cukor

8-10 babapiskóta

egy evőkanál olaj

puncsmártás vagy csokimártás

Rumfelfújt elkészítése:

A lisztet simára keverjük a tejjel, beledonbjuk a vajat és addig keverjük, míg sűrű mártás lesz belőle.

A tűzről levesszük, belekeverjük a cukrot meg a vaníliás cukrot, majd hozzáöntjük a rumot és egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat.

Végül óvatosan, nehogy összetörjön, beleforgatjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét és kiolajozott tűzálló tálba öntjük a massza felét.

Erre sorba rakjuk a babapiskótákat, majd ráöntjük a maradék masszát. A sütőben, gőzfürdőben 45 percig sütjük.

Akkor jó, ha a beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza.

Kínálhatunk hozzá puncsmártást vagy csokimártást is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 65 perc