Rumos golyócskák hozzávalók:
Tésztához:
7 evőkanál cukor
7 evőkanál olaj
7 evőkanál víz
2 teáskanál ammónium-karbonát
2 evőkanál citromlé
vanília eszencia
egy csipet só
liszt, amennyit felvesz
Krémhez:
1 csésze őrölt dió
rum eszencia
200 g margarin vagy vaj
150 g porcukor
3-4 evőkanál kakaó
Rumos golyócskák elkészítése:
Rumos golyócskákhoz készítsd el a tésztát, összekeverve alaposan a cukrot az olajjal, majd add hozzá a vizet, a citromlével összekevert ammónium-bikarbonátot, eszenciát és a sóval összekevert lisztet. Gyúrj egy megfelelően puha tésztát és formázz kis golyókat. Olajozz ki és lisztezz ki egy tepsit, majd helyezd bele a golyókat, kis helyet hagyva köztük, mivel sütésnél duplájára nőnek. Süsd 20-25 percig, majd vedd ki a belsejüket egy éles késsel, amíg még melegek, hogy kis üres kupakokat kapj.
A kiszedett tésztát használd fel a krémhez. Verd fel a vajat a porcukorral. Add hozzá a diót, kakaót, eszenciát és a tésztát. Homogenizáld, hogy egy vastag krémet kapj. Ha nem állt össze, adj hozzá egy kis tejet. Töltsd meg a kupakokat ezzel a krémmel, és egyesítsd őket kettesével, hogy golyókat formázz.
Készíts cukormázat citromlével és élelmiszer színezékkel összekevert cukorral.
Díszítsd cukormáz csíkokkal, egy kis ecset segítségével, majd forgasd meg porcukorban.
A desszert receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás