Rumos golyócskák hozzávalók:

Tésztához:

7 evőkanál cukor

7 evőkanál olaj

7 evőkanál víz

2 teáskanál ammónium-karbonát

2 evőkanál citromlé

vanília eszencia

egy csipet só

liszt, amennyit felvesz

Krémhez:

1 csésze őrölt dió

rum eszencia

200 g margarin vagy vaj

150 g porcukor

3-4 evőkanál kakaó

Rumos golyócskák elkészítése:

Rumos golyócskákhoz készítsd el a tésztát, összekeverve alaposan a cukrot az olajjal, majd add hozzá a vizet, a citromlével összekevert ammónium-bikarbonátot, eszenciát és a sóval összekevert lisztet. Gyúrj egy megfelelően puha tésztát és formázz kis golyókat. Olajozz ki és lisztezz ki egy tepsit, majd helyezd bele a golyókat, kis helyet hagyva köztük, mivel sütésnél duplájára nőnek. Süsd 20-25 percig, majd vedd ki a belsejüket egy éles késsel, amíg még melegek, hogy kis üres kupakokat kapj.

A kiszedett tésztát használd fel a krémhez. Verd fel a vajat a porcukorral. Add hozzá a diót, kakaót, eszenciát és a tésztát. Homogenizáld, hogy egy vastag krémet kapj. Ha nem állt össze, adj hozzá egy kis tejet. Töltsd meg a kupakokat ezzel a krémmel, és egyesítsd őket kettesével, hogy golyókat formázz.

Készíts cukormázat citromlével és élelmiszer színezékkel összekevert cukorral.

 

Díszítsd cukormáz csíkokkal, egy kis ecset segítségével, majd forgasd meg porcukorban.

A desszert receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc