Rumos-mákos bejgli hozzávalók:
Tészta
2 tojássárgája
150 ml tej
100 g vaj
citrusféle reszelt héja
100 g cukor
30 g száraz élesztő
500 g liszt
Töltelék
100 g mák
150 ml tej
50 g vaj
2 tojásfehérje
rum eszencia
Rumos-mákos bejgli elkészítése:
Készíts kovászt élesztőből, 3 evőkanál lisztből és langyos tejből.
30 perc után, mialatt az élesztő is elkezdett bugyogni, keverd össze jól mixerrel a vajat a cukorral, majd a citrom- és narancshéjjal, végül keverd hozzá a tojássárgájákat is. Készíts egy mélyedést a lisztbe, és öntsd bele a kovászt és a vajas keveréket. Dagaszd meg a tésztát, majd hagyd kelni, amíg duplájára nő.
A kalács töltelékéhez mosd meg a mákot hideg vízben, szűrd le, majd tedd fel főni tejben, amíg besűrűsödik. Add hozzá a vajat, eszenciát és homogenizáld. Verd habbá a tojásfehérjéket és keverd óvatosan a kihűlt krémhez.
Nyújtsd ki a bejgli tésztáját, kend be a töltelékkel, majd tekerd fel. Helyezd a tekercseket egy kiolajozott, kilisztezett tepsibe, kend meg a tetejüket tojással és szórd be vaníliacukorral. Süsd az előmelegített sütőben 40-45 percig.
Tálald desszertként vagy reggelire egy csésze tejjel vagy kávéval.
A rumos-mákos bejgli receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás