Rumos-mákos bejgli hozzávalók:

Tészta

2 tojássárgája

150 ml tej

100 g vaj

citrusféle reszelt héja

100 g cukor

30 g száraz élesztő

500 g liszt

Töltelék

100 g mák

150 ml tej

50 g vaj

2 tojásfehérje

rum eszencia

Rumos-mákos bejgli elkészítése:

Készíts kovászt élesztőből, 3 evőkanál lisztből és langyos tejből.

30 perc után, mialatt az élesztő is elkezdett bugyogni, keverd össze jól mixerrel a vajat a cukorral, majd a citrom- és narancshéjjal, végül keverd hozzá a tojássárgájákat is. Készíts egy mélyedést a lisztbe, és öntsd bele a kovászt és a vajas keveréket. Dagaszd meg a tésztát, majd hagyd kelni, amíg duplájára nő.

A kalács töltelékéhez mosd meg a mákot hideg vízben, szűrd le, majd tedd fel főni tejben, amíg besűrűsödik. Add hozzá a vajat, eszenciát és homogenizáld. Verd habbá a tojásfehérjéket és keverd óvatosan a kihűlt krémhez.

Nyújtsd ki a bejgli tésztáját, kend be a töltelékkel, majd tekerd fel. Helyezd a tekercseket egy kiolajozott, kilisztezett tepsibe, kend meg a tetejüket tojással és szórd be vaníliacukorral. Süsd az előmelegített sütőben 40-45 percig.

Tálald desszertként vagy reggelire egy csésze tejjel vagy kávéval.

A rumos-mákos bejgli receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 120 perc