Rumos meggyes hozzávalók:
25 dkg liszt
8 dkg margarin
1 darab tojás
8 dkg cukor
1 dl tejben felfuttatott szalalkáli
2 dkg kakaó
Töltelékhez:
1 csomag babapiskóta
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
6 dl tej
5 kanál liszt
rum
kimagvalt meggy
Rumos meggyes elkészítése:
A lisztet, a margarint, a tojást, a cukrot, a tejben felfuttatott szalalkálival összegyúrjuk, kétfelé osztjuk, az egyik felébe 2 dkg kakaót teszünk.
A töltelékhez a piskótát a margarinnal habosra keverjük. A tejből, lisztből porcukorral krémet főzünk, kihűtjük.
A krém felét a barna lapra kenjük. Erre rakjuk a rumba áztatott babapiskótát.
A hézagokba kimagvazott meggyet szórunk, és rákenjük a krém másik felét, ráteszszük a sárga lapot, és a süteményre csokimázt teszünk.
0 hozzászólás