Rumos meggyes hozzávalók:

25 dkg liszt

8 dkg margarin

1 darab tojás

8 dkg cukor

1 dl tejben felfuttatott szalalkáli

2 dkg kakaó

Töltelékhez:

1 csomag babapiskóta

25 dkg margarin

25 dkg porcukor

6 dl tej

5 kanál liszt

rum

kimagvalt meggy

Rumos meggyes elkészítése:

A lisztet, a margarint, a tojást, a cukrot, a tejben felfuttatott szalalkálival összegyúrjuk, kétfelé osztjuk, az egyik felébe 2 dkg kakaót teszünk.

A töltelékhez a piskótát a margarinnal habosra keverjük. A tejből, lisztből porcukorral krémet főzünk, kihűtjük.

A krém felét a barna lapra kenjük. Erre rakjuk a rumba áztatott babapiskótát.

A hézagokba kimagvazott meggyet szórunk, és rákenjük a krém másik felét, ráteszszük a sárga lapot, és a süteményre csokimázt teszünk.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc