Rumos szelet hozzávalók:
Tészta
1 tojás
5 dkg zsír
3 evőkanál tej
2 evőkanál méz
45 dkg liszt
15 dkg porcukor
1 kiskanál szódabikarbóna
Krém
5 dl tej
4 evőkanál búzadara
15 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
fél dl rum
Máz
2 evőkanál kakaó
4 evőkanál cukor
3 evőkanál tej
5 dkg vaj
Rumos szelet elkészítése:
A rumos szelethez a tojást simára keverjük a zsírral, a tejjel és a mézzel. Hozzáadjuk a lisztet, a porcukrot és a szódabikarbónát. Jól összedolgozzuk és 3 lapot nyújtunk belőle. Ezeket a lapokat tepsire terítve, közepes tűznél aranysárgára sütjük.
Amíg a lapok sülnek, addig összeállítjuk a krémet. Ehhez a búzadarát sűrűre főzzük a tejben, majd a tűzről levéve langyosra hűtjük. Ha kihűlt, habosra keverjük a cukorral és a rummal. Ezt a krémet töltjük a kisütött és kihűlt lapok közé, és kissé lenyomatjuk őket.
A sütemény tetejét mázzal vonjuk be, amelyhez a kakaót simára keverjük a cukorral és a tejjel, jól összeforraljuk, és a tűzről levéve beledobjuk a vajat. Ha a vaj elolvadt, utána leöntjük vele a tésztát.
Csak másnap szeletejük fel.