Rumos szelet hozzávalók:

Tészta

1 tojás

5 dkg zsír

3 evőkanál tej

2 evőkanál méz

45 dkg liszt

15 dkg porcukor

1 kiskanál szódabikarbóna

Krém

5 dl tej

4 evőkanál búzadara

15 dkg vaj vagy margarin

20 dkg porcukor

1 csomag vaníliás cukor

fél dl rum

Máz

2 evőkanál kakaó

4 evőkanál cukor

3 evőkanál tej

5 dkg vaj

Rumos szelet elkészítése:

A rumos szelethez a tojást simára keverjük a zsírral, a tejjel és a mézzel. Hozzáadjuk a lisztet, a porcukrot és a szódabikarbónát. Jól összedolgozzuk és 3 lapot nyújtunk belőle. Ezeket a lapokat tepsire terítve, közepes tűznél aranysárgára sütjük.

Amíg a lapok sülnek, addig összeállítjuk a krémet. Ehhez a búzadarát sűrűre főzzük a tejben, majd a tűzről levéve langyosra hűtjük. Ha kihűlt, habosra keverjük a cukorral és a rummal. Ezt a krémet töltjük a kisütött és kihűlt lapok közé, és kissé lenyomatjuk őket.

A sütemény tetejét mázzal vonjuk be, amelyhez a kakaót simára keverjük a cukorral és a tejjel, jól összeforraljuk, és a tűzről levéve beledobjuk a vajat. Ha a vaj elolvadt, utána leöntjük vele a tésztát.

Csak másnap szeletejük fel.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc