Sajt-golyócskák hozzávalók:

20 dkg sajt

1 tojás

5 dkg vaj vagy margarin

10 dkg felforralt tej

só, bors

liszt

A sütéshez:

zsemlemorzsa

felvert tojás

liszt

olaj

Sajt-golyócskák elkészítése:

A sajtot lereszeljük. A tojást elkeverjük a sóval, borssal, majd belekavarjuk a reszelt sajtot. A vajat simára keverjük, majd hozzádolgozzuk a tojásos masszát és a lisztet.

Az egészet a langyos tejjel formázható masszává dolgozzuk össze. Fasírtnyi golyókat formázunk a masszából. Megforgatjuk a lisztben, a tojásban végül a zsemlemorzsában.

Bő, forró olajban mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük.

Ezt a remek előételt hidegen és melegen egyaránt kínálhatjuk, salátaleveleken, paradicsomkarikákkal tálalva. Szalmakrumplival is kiváló.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 25 perc