Sajt-golyócskák hozzávalók:
20 dkg sajt
1 tojás
5 dkg vaj vagy margarin
10 dkg felforralt tej
só, bors
liszt
A sütéshez:
zsemlemorzsa
felvert tojás
liszt
olaj
Sajt-golyócskák elkészítése:
A sajtot lereszeljük. A tojást elkeverjük a sóval, borssal, majd belekavarjuk a reszelt sajtot. A vajat simára keverjük, majd hozzádolgozzuk a tojásos masszát és a lisztet.
Az egészet a langyos tejjel formázható masszává dolgozzuk össze. Fasírtnyi golyókat formázunk a masszából. Megforgatjuk a lisztben, a tojásban végül a zsemlemorzsában.
Bő, forró olajban mindkét oldalukat aranyszínűre sütjük.
Ezt a remek előételt hidegen és melegen egyaránt kínálhatjuk, salátaleveleken, paradicsomkarikákkal tálalva. Szalmakrumplival is kiváló.