Sajtos cannelloni hozzávalók:
6-7 db cannelloni
300 g feta sajt
150 g csirke sonka
patrezselyem
bors
parmezán
Besamel szósz
1 evőkanál vaj
1 evőkanál liszt
200 ml tej
só
bors
Sajtos cannelloni elkészítése:
A fetát felverjük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott sonka darabkákat, a petrezselymet és borssal fűszerezzük. (lehet még zöldhagymát és gombát tenni bele) A besamel szószhoz, megolvasztjuk a vajat és belekeverjük a lisztet, hozzáöntjük a tejet lassanként, kevergetve. Sózzuk, borsozzuk, kevergetjük még krémes nem lessz. Fel teszünk forrni 1 liter vizet egy kis sóval. Amikor fő, beletesszük a cannelloni 2-3 percre. Ügyesen kiszedjük hogy ne törjenek el. Hideg vízzel kicsit lemossuk, majd tálcára tesszük.
Megtöltjük a cannellonikat a túrókrémmel. A tepsibe teszünk egy réteg besamel szószt, rá a cannellonit és a tetejére öntjük a maradék besamelt. Parnezánnal megszórjuk és 20-25 percre sütőbe tesszük.
Sajtos cannelloni egyéb:
Melegen tálaljuk.
A sajtos cannelloni receptet Pica ajánlotta.
0 hozzászólás