Sajtos cannelloni hozzávalók:

6-7 db cannelloni

300 g feta sajt

150 g csirke sonka

patrezselyem

bors

parmezán

Besamel szósz

1 evőkanál vaj

1 evőkanál liszt

200 ml tej

bors

Sajtos cannelloni elkészítése:

A fetát felverjük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott sonka darabkákat, a petrezselymet és borssal fűszerezzük. (lehet még zöldhagymát és gombát tenni bele) A besamel szószhoz, megolvasztjuk a vajat és belekeverjük a lisztet, hozzáöntjük a tejet lassanként, kevergetve. Sózzuk, borsozzuk, kevergetjük még krémes nem lessz. Fel teszünk forrni 1 liter vizet egy kis sóval. Amikor fő, beletesszük a cannelloni 2-3 percre. Ügyesen kiszedjük hogy ne törjenek el. Hideg vízzel kicsit lemossuk, majd tálcára tesszük.

Megtöltjük a cannellonikat a túrókrémmel. A tepsibe teszünk egy réteg besamel szószt, rá a cannellonit és a tetejére öntjük a maradék besamelt. Parnezánnal megszórjuk és 20-25 percre sütőbe tesszük.

Sajtos cannelloni egyéb:

Melegen tálaljuk.

A sajtos cannelloni receptet Pica ajánlotta.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc