Sajtos csirkemell pirított steakburgonyával hozzávalók:

4 csirkemellfilé

15 dkg trappista jellegű sajt

bors

borsikafű

1/2 fej lilahagyma

1 kg újburgonya

olaj

Sajtos csirkemell pirított steakburgonyával elkészítése:

A megtisztított burgonyát sós vízben előfőzzük (forrástól 10 perc), ezután lehűtjük.

Közben a megmosott, megtisztított csirkemelleket megnyitjuk, de nem vágjuk át. Fólia alatt kiklopfoljuk. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát.

Ezután egy tálba reszeljük a sajtot, finomra vágjuk a hagymát és megszórjuk borsikafűvel (akinek friss van, az leöblíti vízzel, lehúzza az ágakról, majd átvágja párszor.) Összekeverjük a tölteléket, és betöltjük a csirkemellekbe. Ráhajtjuk a másik felét, megnyomkodjuk, majd hűtőbe rakjuk fél órára fóliával letakarva.

A pihent csirkemelleket kivesszük. Fél dl olajat felhevítünk egy serpenyőben, és megsütjük mindkét oldalát. Ha a sajt olvadva kifolyik, ne ijedjünk meg, az is megsül. Óvatosan fordítsuk meg, majd süssük készre.

Amíg sül a csirkemell, cikkezzük fel a burgonyát, és bő olajban hirtelen süssük ki azt is.

Sajtos csirkemell pirított steakburgonyával egyéb:

Tálaljuk ízlésesen, némi savanyúval körítve. Jó étvágyat kívánok!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc