Sajtos csirkemell pirított steakburgonyával hozzávalók:
4 csirkemellfilé
15 dkg trappista jellegű sajt
só
bors
borsikafű
1/2 fej lilahagyma
1 kg újburgonya
olaj
Sajtos csirkemell pirított steakburgonyával elkészítése:
A megtisztított burgonyát sós vízben előfőzzük (forrástól 10 perc), ezután lehűtjük.
Közben a megmosott, megtisztított csirkemelleket megnyitjuk, de nem vágjuk át. Fólia alatt kiklopfoljuk. Sózzuk és borsozzuk mindkét oldalát.
Ezután egy tálba reszeljük a sajtot, finomra vágjuk a hagymát és megszórjuk borsikafűvel (akinek friss van, az leöblíti vízzel, lehúzza az ágakról, majd átvágja párszor.) Összekeverjük a tölteléket, és betöltjük a csirkemellekbe. Ráhajtjuk a másik felét, megnyomkodjuk, majd hűtőbe rakjuk fél órára fóliával letakarva.
A pihent csirkemelleket kivesszük. Fél dl olajat felhevítünk egy serpenyőben, és megsütjük mindkét oldalát. Ha a sajt olvadva kifolyik, ne ijedjünk meg, az is megsül. Óvatosan fordítsuk meg, majd süssük készre.
Amíg sül a csirkemell, cikkezzük fel a burgonyát, és bő olajban hirtelen süssük ki azt is.
Sajtos csirkemell pirított steakburgonyával egyéb:
Tálaljuk ízlésesen, némi savanyúval körítve. Jó étvágyat kívánok!
0 hozzászólás