Sajtos és köménymagos muffin hozzávalók:

150 ml tej

1 evőkanál cukor

3 tojás

6 evőkanál olaj

1 csomag száraz élesztő

egy csipet só

500 g liszt

100 g sajt

köménymag

Sajtos és köménymagos muffin elkészítése:

A sajtos köménymagos muffin ideális előételnek vagy uzsonnának.

A lisztet megszitáljuk és egy tálba tesszük.

A közepébe lyukat csinálunk és beletesszük a cukrot és az élesztőt, amit előzőleg langyos tejben feloldottunk, asót, a2 tojást és az olajat.

A tésztát meggyúrjuk és hagyjuk kelni, amíg duplájára nő.

Ha megkelt, a tésztát kinyujtjuk és csíkokra vágjuk, majd megkenjük borsos, sós felvert tojással.

Megszórjuk reszelt sajttal és köménymaggal, majd feltekerjük és belehelyezzük a muffin formákba. Ha nincs formánk, a tekercseket egy kiolajozott, meglisztezett tálcára helyezzük.

A tetejét megkenjük felvert tojással és rászórjuk a köménymagot.

25 percig sütjük, amíg színt nem kap.

Sajtos és köménymagos muffin egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 45 perc