Sajtos karaj hozzávalók:

1 kg karaj

5 dkg füstölt szalonna

30 dkg trappista sajt

2 dl tejföl

1 tojás

Sajtos karaj elkészítése:

A karajszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk. Paprikás lisztben megforgatjuk és gyorsan kisütjük (nem teljesen készre).

Tűzálló tál aljára lerakjuk a füstölt szalonna csíkokat, ráhelyezünk egy réteg karajt és megszórjuk reszelt sajttal. Erre ismét egy réteg karaj kerül, majd megint sajt következik. Ezt a műveletet addig folytatjuk, míg az összes hús a tálba kerül. A legfelső húsréteg tetejére már nem teszünk sajtot.

A tejfölt összekeverjük a tojással és a maradék reszelt sajttal. Ezt a keveréket ráöntjük a hús tetejére.

Lefedve vagy fóliával letakarva előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Levesszük róla a fóliát és egy picit megpirítjuk a tetejét.

Ez a recept elkészíthető sertés vagy marha karajból is.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc