Sajtos karaj hozzávalók:
1 kg karaj
5 dkg füstölt szalonna
30 dkg trappista sajt
2 dl tejföl
1 tojás
Sajtos karaj elkészítése:
A karajszeleteket kiverjük, sózzuk, borsozzuk. Paprikás lisztben megforgatjuk és gyorsan kisütjük (nem teljesen készre).
Tűzálló tál aljára lerakjuk a füstölt szalonna csíkokat, ráhelyezünk egy réteg karajt és megszórjuk reszelt sajttal. Erre ismét egy réteg karaj kerül, majd megint sajt következik. Ezt a műveletet addig folytatjuk, míg az összes hús a tálba kerül. A legfelső húsréteg tetejére már nem teszünk sajtot.
A tejfölt összekeverjük a tojással és a maradék reszelt sajttal. Ezt a keveréket ráöntjük a hús tetejére.
Lefedve vagy fóliával letakarva előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Levesszük róla a fóliát és egy picit megpirítjuk a tetejét.
Ez a recept elkészíthető sertés vagy marha karajból is.
0 hozzászólás