Sajtos kenyér hozzávalók:
60 ml víz
240 ml tej
60 g vaj
1 tojás
2 evőkanál cukor
1,5 teáskanál só
550 g liszt
10 g szárított élesztő
100 g sajt
Sajtos kenyér elkészítése:
A hozzávalókat tegyük a kenyérsütő tartályába, és állítsuk a dagasztó + kelesztő programra.
A megkelt tésztát helyezzük lisztezett asztalra, majd osszuk öt egyenlő részre.
Mindegyiket nyújtsuk ki sodrófával körülbelül 0,5 cm-es vastagságúra és a tepsi méretének megfelelő szélességűre.
Megkenhetjük kevés olívaolajjal, majd szórjuk rá az apróra reszelt sajtot, és tekerjük fel a lehető legszorosabban.
Ezután mindegyiket helyezzük a kissé kiolajazott tepsibe, majd egy félórát tegyük meleg helyre.
Kenjük meg a kenyértészta tetejét tojássárgájával és szórjuk meg szezámmaggal.
Forró sütőben, közepes lángon, körülbelül félórát süssük, míg a teteje szépen megpirul.
A sajtos kenyér receptet miha278 ajánlotta.
0 hozzászólás