Sajtos-szilvás csirkemell hozzávalók:
1 kg csont nélküli csirkemell
só
fokhagyma – 3 gerezd
3 dl tejföl
petrezselyemzöld
paradicsom
szeletelt sajt
20-25 dkg szeletelt szilva
2 dl főzőtejszín
burgonya
1 dl olaj
liszt
Sajtos-szilvás csirkemell elkészítése:
A húst szeletekre vágom és sóval megszórom. Majd lisztbe forgatom és az olajban kicsit átsütöm. Utána sütőedénybe teszem és burgonyakarikákat teszek rá. Apróra vágott fokhagymával megszórom, a burgonyás húsokra sajtszeletet teszek. A tetejére a szilvákat vékony csíkokban ráteszem és megsütöm. Nagyon finom ízt ad a szilva a hús szeleteknek. Ráöntöm a főzőtejszínt, petrezselymes tejfölt. Lefedem éa 200 fokon megsütöm.
0 hozzászólás