Sajtos tejfölös csirkemell hozzávalók:
4 személyre
4 közepes csirkemell
10 dkg reszelt trappista sajt
10 dkg reszelt füstölt sajt
2 dl tejföl
5 dkg vaj
2-3 gerezd fokhagymakapor
őrölt fehérbors
só
Sajtos tejfölös csirkemell elkészítése:
A sajtos tejfölös csirkemellhez a lebőrözött csirkemelleket csontozd ki, lapjában vágd ketté (esetleg gyengén klopfolhatod is), s sózd meg. Hevítsd fel a vajat, s a hússzeleteket mindkét oldalukon pirítsd meg (addig hagyd, amíg kifehérednek, s kicsi színt is kapnak).
A sütéshez használt vajjal kenj ki egy tepsit, majd az alját borítsd be a hús felével, arra szórd rá az (összekevert) sajt felét, s locsold rá a megsózott tejföl felét. Ekkor mehet rá a maradék hús, majd a sajt, végül a sóval, tört fokhagymával és vágott kaporral elkevert tejföl.
A tepsit fedd le (például alufóliával), s előmelegített sütőben közepes lángon – kb. fél óra alatt – süsd meg. (Ha kell, akkor a végén a fóliát levéve, süthetsz még egy kis színt a tetejére.)
0 hozzászólás