Sajtos tejfölös csirkemell hozzávalók:

4 személyre

4 közepes csirkemell

10 dkg reszelt trappista sajt

10 dkg reszelt füstölt sajt

2 dl tejföl

5 dkg vaj

2-3 gerezd fokhagymakapor

őrölt fehérbors

Sajtos tejfölös csirkemell elkészítése:

A sajtos tejfölös csirkemellhez a lebőrözött csirkemelleket csontozd ki, lapjában vágd ketté (esetleg gyengén klopfolhatod is), s sózd meg. Hevítsd fel a vajat, s a hússzeleteket mindkét oldalukon pirítsd meg (addig hagyd, amíg kifehérednek, s kicsi színt is kapnak).

A sütéshez használt vajjal kenj ki egy tepsit, majd az alját borítsd be a hús felével, arra szórd rá az (összekevert) sajt felét, s locsold rá a megsózott tejföl felét. Ekkor mehet rá a maradék hús, majd a sajt, végül a sóval, tört fokhagymával és vágott kaporral elkevert tejföl.

A tepsit fedd le (például alufóliával), s előmelegített sütőben közepes lángon – kb. fél óra alatt – süsd meg. (Ha kell, akkor a végén a fóliát levéve, süthetsz még egy kis színt a tetejére.)

Sajtos tejfölös csirkemell egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc