Sajtos-tejfölös töltött burgonya hozzávalók:
6 nagy burgonya
1 1/2 evőkanál vaj
150 g szárított sajt
150 g tejföl
1 evőkanál apróra vágott kapor
só
Sajtos-tejfölös töltött burgonya elkészítése:
Főzd meg a burgonyát. Mikor kész van, hagyd hűlni.
Hámozd meg, és vágj egy kalapot a burgonya hosszában.
Vájd ki a belsejét, úgy, hogy a megmaradt burgonya fala 1 és fél cm vastag legyen.
Válaszd félbe a kivájt burgonya mennyiséget. A felét dobd ki, a másik felét keverd össze vajjal és a reszelt sajttal. Ezzel a krémmel töltsd meg a burgonyát, de hagyj egy kis helyet a tejfölnek is.
Helyezd egymás mellé őket egy jénaiba, és hagyd pirulni a sütőben.
Sajtos-tejfölös töltött burgonya egyéb:
Amint kész van, tálalhatod is. Szórd meg egy kis petrezselyemmel.
0 hozzászólás