Sajtos zöldséges burgonya hozzávalók:
1 db sárgarépa
2 evőkanál olaj
2 ½ evőkanál liszt
150 ml zöldségleves
150 ml fehérbor
150 ml tej
2 evőkanál aprított zsálya
2 evőkanál vaj
4 evőkanál joghurt
só
bors
Sajtos zöldséges burgonya elkészítése:
A sajtos zöldséges burgonya elkészítését azzal kezdjük, hogy megtisztítjuk a gombát és négybe vágjuk.
Egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd levesszük a tűzről, és feltöltjük a zöldséglevessel, a fehérborral valamint a tejjel.
Újra tűzre tesszük és hagyjuk a szószt megvastagodni. Ezután hozzáadjuk a főtt zöldséget, a gombát és a zsályát.
A burgonyából, a joghurtot, 2 evőkanál vajat és a parmezán sajtot hozzáadva pürét készítünk. Megsózzuk és megborsozzuk, majd egy sütőformába tesszük, előbb a zöldséget, rá a burgonyát, majd az egészet megszórjuk reszelt parmezán sajttal. Végül a sütőbe tesszük, és 190 fokon 20-30 percig sütjük.
Egyszerű és finom zöldséges-burgonyás egytálétel.
0 hozzászólás