Sajttal töltött csirkecomb őszi mustáros salátával hozzávalók:
A húshoz:
4 egész csirkecomb
12,5 dkg mozzarella golyó
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb fej vöröshagyma
sült csirke fűszerkeverék
A salátához:
1 fej zöldsaláta
15 dkg füstölt sajt
3 maréknyi dió
1 fürt fehérszőlő
2 evőkanál dijon-i mustár
1 evőkanál méz
kevés olívaolaj
Sajttal töltött csirkecomb őszi mustáros salátával elkészítése:
A csirkecombokat megmossuk, befűszerezzük (a fűszerkeverék mellett tehetünk még rá őrölt színesborsot is), a bőre alá 2-3 mozzarella golyót dugunk.
A tepsibe kevés zsiradékot teszünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, a karikára vágott vöröshagymát, ráfektetjük a csirkecombokat. Alufóliával lefedjük, és fél órára középmeleg sütőbe tesszük. Majd levesszük a fóliát, és pirosra sütjük.
A salát és a szőlőt alaposan megmossuk. A salátát beletépkedjük egy nagyobb tálba, a szőlőszemeket leszedjük a fürtről, hozzátesszük, a sajtot felkockázzuk, és a dióval együtt a salátához adjuk.
Az öntethez a mustárt és a mézet összekeverjük, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük az olívaolajat, addig keverjük, míg szép, homogén öntetet kapunk. Ízesíthetjük kevés őrölt borssal, de ne fűszerezzük túl, mert a dijon-i mustár elég jellegzetes ízű.