Sajttal töltött csirkecomb őszi mustáros salátával hozzávalók:

A húshoz:

4 egész csirkecomb

12,5 dkg mozzarella golyó

2 gerezd fokhagyma

1 kisebb fej vöröshagyma

sült csirke fűszerkeverék

A salátához:

1 fej zöldsaláta

15 dkg füstölt sajt

3 maréknyi dió

1 fürt fehérszőlő

2 evőkanál dijon-i mustár

1 evőkanál méz

kevés olívaolaj

Sajttal töltött csirkecomb őszi mustáros salátával elkészítése:

A csirkecombokat megmossuk, befűszerezzük (a fűszerkeverék mellett tehetünk még rá őrölt színesborsot is), a bőre alá 2-3 mozzarella golyót dugunk.

A tepsibe kevés zsiradékot teszünk, beletesszük a zúzott fokhagymát, a karikára vágott vöröshagymát, ráfektetjük a csirkecombokat. Alufóliával lefedjük, és fél órára középmeleg sütőbe tesszük. Majd levesszük a fóliát, és pirosra sütjük.

A salát és a szőlőt alaposan megmossuk. A salátát beletépkedjük egy nagyobb tálba, a szőlőszemeket leszedjük a fürtről, hozzátesszük, a sajtot felkockázzuk, és a dióval együtt a salátához adjuk.

Az öntethez a mustárt és a mézet összekeverjük, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük az olívaolajat, addig keverjük, míg szép, homogén öntetet kapunk. Ízesíthetjük kevés őrölt borssal, de ne fűszerezzük túl, mert a dijon-i mustár elég jellegzetes ízű.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc