Saláta a tenger gyümölcseiből hozzávalók:
30 dkg tengeri halfilé
15 dkg garnéla-rák
1 doboz kagylókonzerv
25 dkg zöldborsó
1 db kígyóuborka
2 db paprika (piros húsú)
1 fej saláta
4 evőkanál olivaolaj
2 evőkanál fehérborecet
4 evőkanál sherry
1 evőkanál méz
1 evőkanál citromlé
1 csokor kapor
1 teáskanál mustár
1 gerezd fokhagyma
só, szemes bors ízlés szerint
Saláta a tenger gyümölcseiből elkészítése:
A mélyhűtött halat és rákot sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük, és nagyságtól függően feldaraboljuk.
A megtisztított zöldborsót sós vízben megfőzzük.
A megtisztított paprikát vastagabb csíkokra metéljük, az uborkát felkarikázzuk.
A halat, a rákot, a lecsöpögtetett, konzerv kagylót összevegyítjük az előkészített zöldségekkel, majd saláta-levelekkel kibélelt tálba halmozzuk.
Az olajat kikeverjük az ecettel, a borral, mézzel, citromlével, mustárral, a zúzott fok-hagymával. S
óval, borssal és frissen vágott kaporral ízesítjük, majd a salátára öntjük.
Egy órára jégbe hűtjük.
0 hozzászólás