Saláta a tenger gyümölcseiből hozzávalók:

30 dkg tengeri halfilé

15 dkg garnéla-rák

1 doboz kagylókonzerv

25 dkg zöldborsó

1 db kígyóuborka

2 db paprika (piros húsú)

1 fej saláta

4 evőkanál olivaolaj

2 evőkanál fehérborecet

4 evőkanál sherry

1 evőkanál méz

1 evőkanál citrom

1 csokor kapor

1 teáskanál mustár

1 gerezd fokhagyma

só, szemes bors ízlés szerint

Saláta a tenger gyümölcseiből elkészítése:

A mélyhűtött halat és rákot sós vízben megfőzzük, lecsöpögtetjük, és nagyságtól függően feldaraboljuk.

A megtisztított zöldborsót sós vízben megfőzzük.

A megtisztított paprikát vastagabb csíkokra metéljük, az uborkát felkarikázzuk.

A halat, a rákot, a lecsöpögtetett, konzerv kagylót összevegyítjük az előkészített zöldségekkel, majd saláta-levelekkel kibélelt tálba halmozzuk.

Az olajat kikeverjük az ecettel, a borral, mézzel, citromlével, mustárral, a zúzott fok-hagymával. S

óval, borssal és frissen vágott kaporral ízesítjük, majd a salátára öntjük.

Egy órára jégbe hűtjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 20 perc