Sárgarépás sütemény hozzávalók:

1 csésze reszelt sárgarépa

100 g cukor

100 ml olaj

100 ml ásványvíz

1 kiskanál fahéj

1 kiskanál sütőpor

150-170 g liszt

1 csésze darált dió

citrom reszelt héja

Sárgarépás sütemény elkészítése:

Jól összekeverjük a cukrot az olajjal, a répával, a citromhéjjal és a fahéjjal. A végén hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. A tésztát egy kikent, kilisztezett tepsibe rakjuk. A tetejére szórjuk a diót és előmelegített sütőbe 25-30 percet sütjük. A sütemény hagjyuk kihűlni és ízlés szerint felvágjuk.

Porcukorral vagy csokival tálaljuk.

A sárgarépás sütemény receptet Pica ajánlotta.

 

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 30 perc