Saslik Dávid módra hozzávalók:

4 személyre

600 g vörös hús (marha, vad, filézett szárnyas)

3 közepes fej hagyma

1 dl 10% ecet

kevés margarin vagy vaj

kakukkfű

majoranna

bors, só

piros paprika

esetleg kevés sáfrány

Mártás

liszt

zsiradék

vörösbor

cukor

fokhagyma

tömény alkohol (konyak, vodka)

Saslik Dávid módra elkészítése:

A húst kb. 2×2 centis kockákra vágjuk, ügyelve arra, hogy a hártyákat leszedjük. A húst zománcos!! vagy műanyag tálba tesszük, aminek kb a felét foglalja el. Ráöntjük az ecetet, a karikára vágott hagymákat, egy-ket kiskanál sót és a fűszernek a felét, a sáfrány kivételével. Ezt egy napig hűtőben állni hagyjuk.

A sütés napján a levet leöntjük, a hagymából egy keveset megtartunk. A húst nyársra húzzuk és a maradék apróra vágott fűszert rászórjuk. Parázson megsütjük. Szerintem az ad neki pikáns ízt, ha az elején egy gondolatnyit megfüstölődik. De csak egy picit!

A hús ki száradhat, ezért forgatás közben leemeljük a tűzről és kis vajdarabokat teszünk rá, ami leolvad róla, nem lesz zsíros, de nem szárad ki.

A mártás: Zsiradékon a pácból vett hagymát megpároljuk, ha kell, előtte apróra vágjuk. Sütés közben 2-szer felöntjük vízzel, hogy ne legyen csípős. Mikor a víz elpárolgott a maradék zsíron lisztet pirítunk, majd barna vörösborral felhígítjuk, hogy ne legyen híg. Egy másik edényben cukrot pirítunk és hozzáöntjük.

mártást még egyszer összeforraljuk, esetleg egy kanál tejfölt vagy tejszínt teszünk bele. A húst flambírozva tálaljuk.

Saslik Dávid módra egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 80 perc