Savanyított kelkáposztaleves hozzávalók:

½ kiló disznócsont, amin van egy kis hús is (lehet marha csont is)

40 dkg vegyes, levesbe való zöldség

1 kelkáposzta (kb 50 dkg-os)

egy fél zellergumó apróra reszelve

savanyító fűszer (búza korpa erjesztve)

2 kanál vaj

csípős paprika

4 kanál fűszernövény keverék (lestyán, zeller zöldje, petrezselyem, és darált paradicsom)

Savanyított kelkáposztaleves elkészítése:

A csontokat 5 liter vízben főni tesszük 1 kanálnyi sóval, lassú tűzön, a habját leszedjük. Amíg főnek a csontok, a 40 deka zöldségkeveréket megdinszteljük 2 kanálnyi vajban vagy Ráma margarinban, a kelkáposztát vékony csíkokra vágjuk.

Amikor a hús megpuhult a csontokon, a levest leszűrjük, a húst leszedegetjük a csontokról, és főni tesszük a dinsztelt zöldségekkel, és a reszelt zellerrel. Amikor egyet rottyant a leves, beletesszük a vékonyra vágott kelkáposztát.

Ha már puha a káposzta, hozzáadjuk a 4 kanálnyi fűszernövény keveréket és hagyjuk felfőni, aztán sót adunk hozzá ha szükséges.(Van aki télire elteszi ezt a  fűszernövény keveréket: petrzselyem zöldje, lestyán, zeller zöldje, darált paradicsom, só). Aki szereti a pikáns ételeket, az főzhet bele egy kis csípőspaprikát is.

Végül minden 2 liter leveshez 1 kanál savanyító fűszer kerül. Aki savanykásabban szereti, tegyen bele többet!

Savanyított kelkáposztaleves egyéb:

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 60 perc