Savanyított laskagomba hozzávalók:
1 kg laskagomba
1/5 kg répa
1/5 kg hagyma
1/5 kg víz
0,3 dl ecet
1 kanál só
20 deka cukor
1 csomag savanyúság tartósító
Savanyított laskagomba elkészítése:
A gombát alaposan mosd meg, szeleteld fel 2 cm-es csíkokra és főzd 60 percet.
A 2 mm-es karikákra szeletelt répát külön főzd meg, ugyanakkor az ecetet, a sót és a savanyúság tartósítót is főzd külön vízben, majd hagyd kihűlni.
Egy tálba helyezz egy réteg főtt gombát, tegyél rá egy réteg répát, majd egy réteg hagymakarikát.
Ezt addig folytasd, amíg a hozzávalók elfogynak, majd öntsd rá a levet.
Hagyd állni másnapig és tedd zárható befőttesüvegbe.
Pincében tárold. Körülbelül egy hét múlva fogyasztható.
Savanyított laskagomba egyéb:
Különböző ételek (püré, tepsis burgonya, sütőben sült rizs stb.) vagy sültek (sült hús, kolbász, rántott hús stb.) tálalhatod.
Öntsd a gombát egy tálba és fogyaszd hidegen.
0 hozzászólás