Savanyított laskagomba hozzávalók:

1 kg laskagomba

1/5 kg répa

1/5 kg hagyma

1/5 kg víz

0,3 dl ecet

1 kanál só

20 deka cukor

1 csomag savanyúság tartósító

Savanyított laskagomba elkészítése:

A gombát alaposan mosd meg, szeleteld fel 2 cm-es csíkokra és főzd 60 percet.

A 2 mm-es karikákra szeletelt répát külön főzd meg, ugyanakkor az ecetet, a sót és a savanyúság tartósítót is főzd külön vízben, majd hagyd kihűlni.

Egy tálba helyezz egy réteg főtt gombát, tegyél rá egy réteg répát, majd egy réteg hagymakarikát.

Ezt addig folytasd, amíg a hozzávalók elfogynak, majd öntsd rá a levet.

Hagyd állni másnapig és tedd zárható befőttesüvegbe.

Pincében tárold. Körülbelül egy hét múlva fogyasztható.

Savanyított laskagomba egyéb:

Különböző ételek (püré, tepsis burgonya, sütőben sült rizs stb.) vagy sültek (sült hús, kolbász, rántott hús stb.) tálalhatod.

Öntsd a gombát egy tálba és fogyaszd hidegen.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc