Savanyú káposztás halas felfújt hozzávalók:

2 kisebb hagyma

1 kanál vaj

800 g savanyú káposzta

200 ml ételízesítővel felfőzött víz

zsiradék a formához

4 halfilé

só, bors

800 g burgonya

150 g tejföl

2-3 kiskanál reszelt torma

Savanyú káposztás halas felfújt elkészítése:

A megmosott és apróra vágott hagymát vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a laskára vágott káposztát, a vegetás vizet és 10 percig hagyjuk forrni.

Szűrőben leszűrjük, de a levét megtartjuk. Egy formát kivajazunk és beleteszünk egy réteg káposztát. A halfiléket vízben gyorsan leöblítjük, egy szalvétával megtöröljük, sózzuk és borsozzuk.

A burgonyát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk és sós vízben 5 percig főzzük. Lecsorgatjuk és egymás mellé helyezzük a halfilékre.

A káposzta levet felforraljuk, összekeverjük a tejföllel és a reszelt tormával, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk és a rétegekre öntjük.

A szuflét forró sütőben 40 percig pirosra sütjük.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Elkészítési idő: 90 perc