Savanyú káposztás halas felfújt hozzávalók:
2 kisebb hagyma
1 kanál vaj
800 g savanyú káposzta
200 ml ételízesítővel felfőzött víz
zsiradék a formához
4 halfilé
só, bors
800 g burgonya
150 g tejföl
2-3 kiskanál reszelt torma
Savanyú káposztás halas felfújt elkészítése:
A megmosott és apróra vágott hagymát vajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a laskára vágott káposztát, a vegetás vizet és 10 percig hagyjuk forrni.
Szűrőben leszűrjük, de a levét megtartjuk. Egy formát kivajazunk és beleteszünk egy réteg káposztát. A halfiléket vízben gyorsan leöblítjük, egy szalvétával megtöröljük, sózzuk és borsozzuk.
A burgonyát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk és sós vízben 5 percig főzzük. Lecsorgatjuk és egymás mellé helyezzük a halfilékre.
A káposzta levet felforraljuk, összekeverjük a tejföllel és a reszelt tormával, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk és a rétegekre öntjük.
A szuflét forró sütőben 40 percig pirosra sütjük.
0 hozzászólás